Grove søndagsboller
Hej ude på den anden side
Hvad har i fået de sidste kedelige dage af januar til at gå med?
Hvad har i fået de sidste kedelige dage af januar til at gå med?
Puh ha, jeg synes godt nok det har været hårdt at vende hjem fra sol og varme, og skulle vænne sig til mørke og kulde igen. Forår kom gerne hurtigt! 🙂
Jeg har haft den her opskrift på grove boller liggende, som jeg lige biksede sammen en søndag morgen. De er ikke fancy uden gluten og diverse, men de har en sprød skorpe og blød midte. Mums!
Måske nogle af jer får lyst til, at bage i weekenden. Opskriften kommer i hverfald her.
Ingredienser
25. gær
4 dl. lunken vand
3 store spsk. skyr
1/2-1 dl. hørfrø (solsikkekerner er også et fint alternativ)
2 dl. grahamsmel
Hvedemel til dejen kan æltes uden at klistrer for meget
salt
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og tilsæt skyr.
Tilsæt grahamsmel og hørfrø, samt salt.
Slutteligt tilsættes hvedemelet lidt ad gangen indtil dejen har konsistent til at kunne æltes.
Lad dejen hæve 1-2 timer.
Del dejen til boller og læg dem på en bageplade.
Pensel med æg.
Bag bollerne ved ca. 200 grader varm luft i 20-25 min.
Tjek om bollerne er færdige ved, at banke dem i bunden. De er færdige når de lyder hule og er gyldne på toppen.
God bagelyst, og meld meget gerne tilbage hvis i prøver dem af.