Tomat-linsesauce med makaroni
Nemt siger i? Så kig her. Her til aften skulle aftensmaden være nem, da vi begge var helt baldrede ovenpå en travl uge.
Jeg biksede derfor en vegetarisk udgave af spaghetti kødsovs sammen. Selvfølgelig uden kød som i nok kan regne ud. For at få lidt fylde i tomatsaucen, miksede jeg den med røde linser. Det fungere faktisk ret godt, hvis jeg selv skal sige det.
Hvis i vil gøre det nemt og lækkert, så prøv opskriften. Det blev til en ordentlig portion, og i virkeligheden kunne vi nok have mættet fire sultne munde, men rester er jo altid en god ting 😉
Ingredienser
4 pers.
Fuldkornsmakaroni (eller anden pasta – evt. bønnepasta)
3 dl. røde linser
1 bk. brune svampe, skåret i kvarte
2 ds. hakkede tomater
1 frisk chili, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 rødløg, finthakket
Kokosolie
Frisk basilikum
Salt og peber
Fremgangsmåde
Først koger du vand til både makaroni og linser.
Løg, hvidløg og chili hakkes fint. En god skefuld kokosolie smeltes i en gryde, hvorefter hvidløg, løg og chili svitses indtil de er bløde og gyldne. Linser og makaroni fordeles i hver sin gryde med kogende vand. Linserne koges i ca. 12 min. og makaroni i 8 min. Svampe skæres i kvarte og svitses med i gryden. Hakkede tomater hældes i gryden og koges op. Når linser og makaroni har kogt færdig, hældes vandet fra. Linserne tilsættes gryden med tomatsauce og simrer et par minutter. Basilikum tilsættes gryden, samt der smages til med salt og peber.
Fordel makaroni og tomatsauce i skåle og pynt med frisk basilikum.
God fornøjelse! 🙂